Dagbesteding jeugd

Avian Thuiszorg biedt groepsbegeleiding aan jongeren. Ons begeleidingsteam bestaat uit SKJ-gecertificeerde medewerkers. Begeleiding wordt geboden aan jongeren met of zonder beperking. Avian Thuiszorg is gespecialiseerd in begeleiding van jongeren met een Turkse of Marokkaanse achtergrond.

The Big Chill

The Big Chill dagbesteding biedt de jongeren een zinvolle dag invulling op een plek waar ze kunnen ontdekken wat hun kwaliteiten zijn, wat ze nog willen leren en waar ze dit op eigen tempo mogen doen, samen met vaste begeleiders. The Big Chill staat voor ontspanning en ondersteuning van jongeren met of zonder beperking. Het doel is de jongeren te ondersteunen bij het zelfstandig leren functioneren in de maatschappij. Samen met de jongeren en naasten wordt er gekeken naar de huidige situatie en zal een persoonlijk begeleidingsplan worden opgesteld.

Nienke's verhaal

Ik heb een jaar lang in een harde, duistere wereld van geestelijke pijn geleefd. Had geen contact meer met mijn familie. Mijn ex-vriend, heeft mij in de steek gelaten en ik kreeg een burn-out. Door mijn liefde voor mijn ouders heb ik toen besloten om begeleiding van Avian Thuiszorg te accepteren. Dat was de beste keuze van mijn leven. Ik ben sinds 3 maanden onder begeleiding bij Avian Thuiszorg en doe mee met de activiteiten van The Big Chill. En voor het eerst in mijn leven voel ik me echt gelukkig. Bij The Big Chill ben ik graag bezig met het maken van kleding en af en toe gamen.

Noor's verhaal

Ik ben niet alleen voor een groep onzeker, ik ben altijd onzeker. Altijd voel ik mij minderwaardig. Hoewel ik zo ontzettend veel behoefte heb aan contact met andere mensen levert het me altijd spanning op. Ik ben nooit ontspannen, ik zal me altijd aanpassen aan wat ik denk dat een ander van mij verwacht, ik ben bang voor conflicten, ik ben bang dat een ander iets negatiefs over me zal denken. Ik durf mensen niet goed dichtbij te laten. Soms wel, maar nooit écht dichtbij. Gelukkig had ik begeleiding van Avian Thuiszorg. De eerste keer naar de jeugd dagbesteding The Big Chill vond ik ook erg spannend. Ik wilde eigenlijk helemaal niet gaan, maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb. Samen met de begeleiding spelletjes spelen, waardoor ik me wat minder onzeker voel. Of gewoon een video’tje kijken. Echt ontspannen. En op school gaat het nu ook al ietsje beter.