Mantelzorgers

Avian vindt mantelzorgers erg belangrijk. De zorg wordt altijd afgestemd in aanvulling op de mantelzorgers. Een goede communicatie is daarbij belangrijk. Avian let ook op overbelasting bij mantelzorgers en organiseert jaarlijks een cursus voor mantelzorgers.

Samen met mantelzorgers staan we sterk!

'GoedGebruik' hulpmiddelen

Het Zorg Voor Beter verbetertraject ‘GoedGebruik’ heeft diverse praktische eindproducten opgeleverd waarmee professionals en mantelzorgers de zelfredzaamheid van cliënten met behulp van hulpmiddelen en technologie kunnen ondersteunen.

Zelfredzaamheidsradar

Met de zelfredzaamheidsradar kunt u checken op welke van 15 zelfredzaamheidsdomeinen een cliënt wel, minder of niet zelfredzaam is en kunt u de stap naar verbeteringen maken.

Mantelzorgcursussen

Mantelzorgcursussen zijn nog een redelijk nieuw begrip binnen de thuiszorgservices. Wij zijn er ontzettend trots op dat wij als een van de eersten hiermee mogen aftrappen! Onze eerste mantelzorgcursus hebben wij genoemd cursus BordjeVol. 

De cursus op vrijdag 15 mei 2020 op onze eigen locatie, Paardeweide 8 Breda gaat niet door. Dit in navolging van de richtlijnen van het RIVM in verband met het coronavirus.

Deze cursus hebben wij met onze samenwerkende partners StiB Breda en WeHelpen Breda gerealiseerd.
De cursus geeft inzicht in hoe vol de spreekwoordelijke bordjes nou eigenlijk precies liggen. Daarnaast kijken we of er iets van de volle bordjes afgehaald kan worden. Met andere woorden, waar kunt u als mantelzorger allemaal gebruik van maken? Wie of wat kunt u inschakelen om de zorg beter te organiseren? En waar kunt u hiervoor terecht? Een aantal zorgverzekeraars vergoeden deze cursussen ook reeds. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor mantelzorgcursus vergoeding? Neem gerust even contact op met ons zodat we u kunnen informeren. Wilt u meer weten over geplande cursussen of andere activiteiten van Avian Thuiszorg? Neem dan een kijkje bij Media/nieuws voor het volledige actuele overzicht.

 

De polissen met mantelzorgcursus vergoeding

CZ Basis+Aanv.: -Basis, -50+, -Jongeren -Plus, -Top en -Gezinnen.

*voor allemaal éénmalig €150,- en maximaal 14 dagen mantelzorgvervanging.

Menzis Basis+Aanv.: -ExtraVerzorgd 2  €100,- per jaar en -ExtraVerzorgd 3 €150,- per jaar.

PMA zorgverzekering Basis+Aanv.: -ExtraVerzord 2 €100,- per jaar en -ExtraVerzorgd 3 €150,- per jaar.

Nationale Nederlanden Basis+Aanv.: -Start, -Extra, combi, -Compleet, -Comfort.

*voor allemaal éénmalig €150,- en maximaal 14 dagen mantelzorgvervanging.

OHRA Basis+Aanvullend, -Extra Aanvullend en -Uitgebreid Aanvullend. Vergoedingen worden achteraf verwerkt.

*voor allemaal éénmalig €150,- en maximaal 14 dagen mantelzorgvervanging.

Mantelzorgcursus BordjeVol

Aanmeldformulier

Vul hier uw eigen naam in zoals die op uw zorgverzekeringspasje staat vermeld.
*deze informatie is puur voor onze administratie en zal verder niet naar buiten gebracht worden
*deze informatie is puur voor onze administratie en zal verder niet naar buiten gebracht worden
Vul uw telefoonnummer in zodat we contact kunnen opnemen
Vul uw emailadres in zodat we kunnen reageren.
Onze kok stelt een heerlijk menu samen en zal hierbij rekening houden met zoveel mogelijk persoonlijke wensen. Naar onze verwachting wordt het vast weer een bijzonder smakelijke maaltijd. Laat u verrassen en vooral verwennen.
Vul hier de naam in van degene waar u zorg voor draagt zoals die op zijn/haar zorgverzekeringspasje staat vermeld. *deze informatie is puur voor onze administratie en zal verder niet naar buiten gebracht worden
*deze informatie is puur voor onze administratie en zal verder niet naar buiten gebracht worden
*deze informatie is puur voor onze administratie en zal verder niet naar buiten gebracht worden
*De polissen met mantelzorgcursusvergoeding zijn: CZ Basis+Aanv.: -Basis, -50+, -Jongeren, -Plus, -Top en -Gezinnen. Menzis Basis+Aanv.: -ExtraVerzorgd 2 en -ExtraVerzorgd 3. PMA zorgverzekering Basis+Aanv.: -ExtraVerzord 2 en -ExtraVerzorgd 3. Nationale Nederlanden Basis+Aanv.: -Start, -Extra, -Zilver, -Compleet, -Comfort en -Top. OHRA Basis+Aanvullend, -Extra Aanvullend en -Uitgebreid Aanvullend. Vergoedingen worden achteraf verwerkt.
U ontvangt van ons een e-mail ter bevestiging als alle gegevens bij ons binnen zijn.
*Indien opgegeven gegevens niet correct blijken, kan het zijn dat u niet in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. Avian Thuiszorg behoudt zich het recht om de kosten van 150 EUR per cursus bij u persoonlijk in rekening te brengen.